Dirigent Hans van Blijderveen

Hans van Blijderveen (geb. 1957) had reeds op zeer jonge leeftijd grote belangstelling voor muziek. Op zeven jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk in Dordrecht, en later van diens opvolger, de heer Arie J. Keizer.

Ondanks zijn passie voor het orgel ging en gaat zijn hart vooral uit naar de vocale muziek en in 1981 begon hij voor het eerst als dirigent bij een zangvereniging.

Zijn liefde voor dit vak was zo groot, dat Hans na verloop van tijd besloot om koordirectie te gaan studeren via de Bond van Zangverenigingen. Na het behalen van zijn diploma koordirectie studeerde hij vervolgens bij de Dordtse musicus Aad Vos en vervolgens via het IDE (Instituut Dirigenten Educatie).

Ook studeerde Hans solozang en wel bij de zangpedagoge Trudi Koeleman.

Inmiddels hebben gedurende ruim 35 jaar diverse gemengde koren, mannen-, jongeren- en gospelkoren onder zijn leiding gestaan.

Momenteel is Hans dirigent van Deo Cantemus, daarnaast is hij ook dirigent van de christelijke Zangvereniging Asaf uit Papendrecht, van het christelijk koor Les Chantres, eveneens uit Papendrecht, alsmede van het christelijk Krimpens Mannenkoor uit Krimpen aan den IJssel.

In 2011 werd Hans benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Hans van Blijderveen