Repetitor André de Jager

André de Jager studeerde o.a. bij Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem (improvisatie), bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag (literatuur) en bij Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin in de Saint-Sulpice te Parijs (improvisatie en literatuur). In mei 1998 volgde André de Jager een masterclass interpretatie en registratie bij de Parijse organist Jean Guillou. In 1979 en 1980 was André eerste prijswinnaar op het Nationale Orgelconcours te Elburg. Sinds 1976 geeft André concerten in binnen- en buitenland en is hij als componist zeer actief.

Tevens is hij demonstrateur bij Domus Orgels in Nederland. André de Jager is hoofdorganist op het Blank-orgel (1976) in de Bethlehemkerk te Papendrecht. Hij is de vaste begeleider en repetitor van ‘Deo Cantemus’. Daarnaast heeft hij als ‘huiscomponist’ van dit koor een groot aandeel in de verzorging en de productie van koor- en orkestmuziek.

Vanwege zijn vele verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd André de Jager door de Société Académique d’education et d’encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres’ te Parijs op 1 april 2007 onderscheiden met een bronzen medaille en op 14 juni 2014 met een zilveren medaille.

Op 16 januari 2010 heeft de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse kerk in Nederland André de Jager het Draaginsigne in Zilver toegekend wegens het vervullen van de functie van kerkorganist gedurende 25 jaren. Op diezelfde datum is André de Jager benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zie ook: www.andredejager.nl

André de Jager